Zapiekane bułki z kurkami

4.5 (164 ocen)

  • 20 min

Pyszne, chrupiące zapiekane bułeczki z sezonowymi grzybami. Polecam na ciepłe śniadanie, kolację lub dodatek do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 bułek kajzerek
    200 gr świeżych kurek
    ½ białej cebuli
    100 gr tartego żółtego sera
    1 łyżka masła
    Keczup
    Sól, pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Dodatki

Zapiekane bułki z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kajzerek odciąć górę i wyjąć miękki środek bułek (już nie będą potrzebne). Kurki przebrać, oczyścić, większe pokroić. Cebulę drobno posiekać. W rondlu roztopić masło, dodać cebulę i grzyby oraz smażyć do miękkości i odparowania wody ok. 5-7 minut. Przyprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem. Do wydrążonych bułek dodać trochę keczupu oraz trochę tartego sera. Do środka włożyć przygotowane kurki, całość posypać pozostałym żółtym serem. Na końcu polać odrobiną keczupu. Włożyć do zimnego piekarnika i zapiec na rumiano ok. 10 minut w temperaturze 175stC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować