Zapiekane bułeczki maślane z wątróbką

0 (0 ocen)

  • 20 min

4 porcje*20min* 314kcl(100g)produktu *łatwe

  • 20 min

Składniki:

  • składniki;)
    8 okrągłych bułeczek maślanych
    5 dag masła
    szklanka mleka
    30 dag wątróbek drobiowych
    2 cebule
    jajo sól,pieprz
    gałka muszkatalowa
    2łyzki sera żółtego

Zapiekane bułeczki maślane z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek ścinamy wierzch , wydrażamy miekisz, smarujemy masłem.
  • 2. Wątróbki myjemy ,osuszamy, lekko smazymy na pozostałym tłuszczu, miekisz z bułek namoczyc w mleku.
    Cebule, obrac pokroić w drobna kostkę.
  • 3. usmażona wątróbkę , przepuścić przez maszynkę, dodajemy cebulę jajo, namoczoną bułke ( miekisz ).doprawić,wymieszać
  • 4. masą napełnić bułki posypac sartym srem piec 15-20 min w 180 *C

Porady

Przepis sprawdzony podawać z sałatkami ( z śledziem i warzywami w sosoie majonezowym )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy