Zapiekana tortilla z kurczakiem, czerwoną fasolą i papryką

4.46 (206 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Szybkie i efektowne danie, które smakuje każdemu. Tortilla i pyszny, mięsno-warzywny farsz.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 4 placki tortilli
    2 duże filety z kurczaka
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka pomidorów krojonych
    2 czerwone papryki
    2 cebule
    przyprawa do kuchni meksykańskiej
    sól
    olej
    koncentrat pomidorowy
    200g startego żółtego sera
    1 duży świeży pomidor
    1 czerwona cebula
    szczypior
Wystaw ocenę:

4.46 (206 ocen)

Zapiekana tortilla z kurczakiem, czerwoną fasolą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet, obsypujemy go przyprawami. Kiedy filet się zarumieni dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę po czym dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut. Na koniec dodajemy starty ser (garstkę zostawiamy do posypania), mieszamy, studzimy.
  • 2. Na placki tortilli Wykładamy farsz, tortillę zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdej tortilli smarujemy niewielką ilością koncentratu, posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować