Zapiekana pierś z kurczaka z ananasem

4.5 (153 ocen)

  • 1 min

Ulepszona wersja zwykłego schabowego

  • 1 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka albo 2 pojedyncze
    ananas w plastrach (z puszki)
    kilka plasterków sera
    pieprz, sól
    2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Zapiekana pierś z kurczaka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy i osuszamy. Dzielimy go na części. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku i w bułce i smażymy je na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju, zdejmujemy z patelni.
  • 2. Na każdym filecie kładziemy po plastrze ananasa i przykrywamy serem.
  • Całość dopełnia ser 3. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180st.C ok. 5 min., aż ser się ładnie stopi. Podajemy gorące, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować