REKLAMA

Zapiekana papryka faszerowana ryżem i mięsem

wyświetlono: 300 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Sezonowe warzywo, które często gości na moim stole. Zapiekana papryka faszerowana ryżem i mięsem to propozycja na proste danie obiadowe.

opublikowany: 08.12.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 8 osób
  • 60 min
  • Średni

Składniki:

  • 6 sztuk żółtej papryki
    500 g mielonego mięsa
    torebka ugotowanego ryżu
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    jajko
    sól, pieprz
    łyżka oliwy
    6 plasterków żółtego sera
    Koperek
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć, odciąć im wierzch i usunąć pestki ze środka.
  • 2. Cebulę pokroić w paski, zarumienić na oliwie, aż będzie szklista. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i chwilę jeszcze smażyć, a następnie zostawić do ostudzenia.
  • 3. Mięso wymieszać z ryżem, jajkiem, cebulą z czosnkiem, przyprawami.
  • 4. Gotowe papryki nadziewamy gotowym farszem mięsnym i układamy na blaszce nasaczonej oliwą. Piec w temp. 180 st.C. przez 30 minut.
  • 5. Na koniec na każdą paprykę wyłożyć po plasterku żółtego sera i zapiekać jeszcze przez ok 10 minut.Posypać koperkiem. Zapiekana papryka faszerowana ryżem i mięsem jest gotowa do podania.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: dusiowa dusia mala

Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Zapraszam na prosty przepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem.

kategoria: Dania główne papryka faszerowana opublikowany: 07.10.2014 | wyświetlono: 3874 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE