ZAPIEKANA KIEŁBASKA Z WARZYWAMI W SOSIE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tania, prosta, szybka a zarazem smaczna potrawa

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg kiełbasy cienkiej (u mnie podwawelska)
    2 garście fasolki szparagowej
    2 duże marchewki
    1 cebula
    olej do smażenia
    10 łyżek keczupu łagodnego
    sól,pieprz do smaku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 nieduza papryczka chili

Zapiekana kiełbaska z warzywami w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szparagówkę i pokrojone w słupki marchewki podgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie kielbasę kroimy w drobna kostkę. Podsmazamy na niewielkiej ilosci oleju. Kiedy kiełbaska zacznie się przyrumieniać dodajemy pokrojona w kosteczkę cebulkę. Podsmażamy, dodajemy odsaczone fasolkę i marchewkę, smażymy ok 5 minut, dodajemy zioła prowansalskie, keczup, posiekaną drobno papryczkę chili. Wg uznania doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem

Porady

Jesli chcemy danie łagodne, nie dodajemy papryczki chili. Rownież jest pyszne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy