Zapiekana kasza bulgur z kalarepą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kasza bulgur to jedna z moich ulubionych kasz. Bardzo lubię zapiekaną, z sosem, mięsem czy na słodko.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g kaszy bulgur
    1 duża kalarepa
    200 g żółtego sera
    1 cebula
    1/2 pęczka koperku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Zapiekana kasza bulgur z kalarepą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Kalarepę ugotować i pokroić w drobną kostkę.
    Ser żółty i cebulę pokroić w kostkę. Koperek posiekać.
    Wszystko razem wymieszać i zapiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C .
    Piec do momentu aż ser się rozpuści.

Porady

Podawać ze swoim ulubionym sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Kasza Warzywa Kasza bulgur

Notka redakcyjna

Zobacz też: Kalarepa w 15 odsłonach - sprawdzone przepisy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować