Zapiekana jajecznica z szynką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Tym daniem poczęstował mnie mój młodszy o 6 lat brat. Pozwiedzał spróbuj siostra, smakuje prawie jak pizza :)

  • 25 min

Składniki:

  • - 1- 2 średnie ziemniaki
    - 3 plasterki szynki
    - mniej niż pół cebuli
    - 2-3 pieczarki
    - 3 jaja
    - 10 dag startego żółtego sera
    - sól, pieprz, oregano do smaku
    - olej do smażenia

Zapiekana jajecznica z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Szynkę, pieczarki, cebulę drobno pokroić.
  • okrąg 2. Na rozgrzanej patelni wyłożyć ziemniaki, tak by stworzyły okrąg, a środek patelni pozostał wolny. Przewracać plasterki ziemniaków, aby się przypiekały z każdej strony.
  • 3. W środek patelni wkładamy pieczarki, cebule, szynkę. Smażymy mieszając od czasu do czasu.

  • 4. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz do smaku i dokładnie mieszamy. Następnie masę jajeczną wlewamy na patelnię- nie mieszamy! Czekamy aż jaja zaczną się ścinać. Podczas smażenia posypujemy jajecznicę startym serem, a pod sam koniec dodajemy oregano, posypując nim danie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy