Zapiekana feta

4.5 (174 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ser feta podczas pieczenia robi niezwykle delikatny i puszysty

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser feta: 270 gramów
    - pomidory: 2 plastry
    - czerwona cebula: 2 plastry
    - Czerwona papryka: 2 plastry
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - suszone oregano: 2 łyżeczki
    - chili w płatkach: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekana feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekana feta 1. Kostkę fety kroimy wzdłuż na pół. Dwa żaroodporne naczynka smarujemy oliwą i kładziemy nich po kawałku fety i posypujemy płatkami chili. Na fecie kładziemy pomidora, krążki z cebuli i papryki. Całość posypujemy oregano i skrapiamy jeszcze odrobiną oliwy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Czerwona papryka Pomidor Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować