Zapiekana brukselka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Coś dla fanów brukselki :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg brukselki
    250 g boczku
    150 g sera żółtego
    sól, pieprz
    słodka papryka
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekana brukselka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę obrać z zewnętrznych liści i umyć. Większe przekroić na pół. Wrzucić na 5 minut do wrzątku z 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką cukru. Odcedzić i wsypać do naczynia do zapiekania. Posypać pieprzem i słodką papryką. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć do lekkiego zrumienienia, wyłożyć na brukselkę. Na wierzch zetrzeć ser żółty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować