Zalotna zupa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kremowa zupa cebulowo - serowa uwodzi słodyczą cebuli i aromatem tymianku. W sam raz, by zachwycić męską "połówkę".

  • 40 min

Składniki:

  • 6 - 8cebul
    3 szklanki bulionu z kostki mięsnej
    10 dag łagodnego sera żółtego w kawałku
    serek topiony o smaku gouda
    masło do smażenia
    sól
    pieprz
    cukier
    tymianek (suszony)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zalotna zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i umyte cebule pokrój w plastry. Oprószoną solą, pieprzem i cukrem cebulę podsmaż na maśle na złoty kolor.
  • 2. Podsmażoną cebulę dodaj do gotującego się bulionu z kostki mięsnej i gotuj przez 20 minut.
  • 3. Dodaj do zupy starty żółty ser oraz pokrojony w kostkę serek topiony. Mieszaj od czasu do czasu aż się całkiem roztopią. Gotuj jeszcze przez około 10 minut.
  • 4. Lekko przestudzoną zupę zmiksuj na krem (można odłożyć 2 łyżki cebuli do dekoracji). Dodaj tymianek i ponownie zagotuj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować