1.Wodę gotujemy w garnku. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do wrzącej wody. Doprawiamy 1 łyżką soli. Dodajemy majeranek oraz pieprz w ziarnkach.
2.Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Cebulę obieramy, Kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kiełbasy. Smażymy aż cebula będzie na pół twarda i całość dodajemy do zupy.
3.Barszcz wstrząsamy gdy jest w butelce i połowę opakowania dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Jeżeli ktoś woli aby zalewajka miała bardziej kwaśny smak może dodać większą ilość barszczu.
4.Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju i podsmażamy mąkę. Zalewamy ją sporą ilością zupy i hartujemy. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze około 5 minut.
Komentarze