Zalewa do grzybów marynowanych

4.49 (188 ocen)

Przepis przedstawia zalewę do wszystkich rodzajów grzybków, zarówno maślaków jak i prawdziwków czy podgrzybków jak i kurek, do każdych

Składniki:

  • • 1 szklanka octu
    • 2 szklanki wody
    • Ziele angielskie
    • Pieprz ziarnisty
    • Cebula
    • Liść laurowy
    • Sól
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Zalewa do grzybów marynowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagotować i zalać gorącą zalewą ułożone w słoiki grzyby. Grzyby wcześniej odgotowane i osolone.

Porady

Grzyby mogą być każde jakie tylko nadają się do marynowania. Grzyby odgotowujemy i układamy w słoiki i zalewamy przygotowaną zalewą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Marynata Maślak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować