Zakwas na barszcz

5 (194 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zbliża się Wigilia, więc czas nastawić zakwas na barszczyk.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 kg czerwonych buraków w plastry
    - 2 ząbki czosnku
    - ziele angielskie tak z 20 kulek
    - liść laurowy tak z 25 listków
    - 2 litry ciepłej wody + 1 łyżka cukru + 2 łyżki soli
    - szklanka wody z ogórków kiszonych
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zakwas

Zakwas na barszcz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w słoju. Raz dziennie przemieszać drewnianą suchą łyżką. Jak nabierze mocy, przecedzić, przelać do słoików i do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zakwas

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować