Zakręcony schab z serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Soczyste delikatne roladki z dodatkiem ketchupu i pieczarek, zatopionych w serze to moja propozycja na obiadek.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Cebula
    • 15 dag pieczarek
    • ½ pęczka szczypiorku
    • Pieprz
    • Sól
    • Ketchup pikantny
    • ½ opakowania sera żółtego w plastrach
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka

Zakręcony schab z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab kroimy w plastry, rozbijamy.
  • pieprz 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • cebula 3. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • pieczarki 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • szczypiorek 6. Szczypiorek drobno siekamy dodajemy do grzybów.
  • ketchup 7. Każdy płat schabu smarujemy cienko ketchupem.
  • ser 8. Kładziemy po plasterku żółtego sera.
  • farsz 9. Nakładamy farsz.
  • 10. Zwijamy roladki.
  • roladki 11. Moczymy w roztrzepanym widelcem jajku.
  • bułka 12. Obtaczamy w bułce tartej.
  • roladki 13. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
  • roladki 14. Roladki gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy