Zakręcony budyń czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Nowa propozycja podania zwykłego budyniu w niezykły sposób :) Zakręcone brzoskwinki i krem czekoladowy

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
    500 ml mleka
    łyżeczka masła
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka kakao
    1 połówka brzoskwini z puszki
    4 łyżeczki kremu czekoladowego
    kakao, wiórki kokosowe i migdały do dekoracji

Zakręcony budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając kakao. Przygotować 2 pucharki. Wylać po połowie budyniu, połozyc po łyżeczce kremu. Wylać resztę budyniu. Na środku położyć łyżeczkę kremu czekoladowego. Wyłożyć pokrojonymi brzoskwiniami, udekorować wiórkami, przesianym kakao i migdałami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy