Zakręcone ziemniaczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Tradycyjne połączenie smaków w nowej formie. Spaghetti ziemniaczane owinięte wokół cebulowego krążka, a całość zwieńcza chrupiący boczek. To jest tak pyszne, że na jednym krążku nie da się skończyć.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • proporcje na 6 krążków:
    duży ziemniak
    6 dużych krążków czerwonej cebuli
    6 długich plasterków surowego wędzonego boczku
    papryka słodka i ostra

Zakręcone ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Ziemniaka obieramy ze skórki. Kroimy go na cienkie długie nitki za pomocą krajalnicy do warzyw. Ziemniaczane spaghetti posypujemy papryką słodką i ostrą. Ziemniaczanymi nitkami owijamy krążki cebulowe.

    Owinięte ziemniaczanym spaghetti krążki cebuli owijamy plasterkiem boczku. Pieczemy w 200 stopniach przez 15-20 minut, aż boczek się przyrumieni.

    Krążki podajemy z keczupem, majonezem, musztardą lub sosem jogurtowo ziołowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy