Zakręcone roladki z warzywami i sezamem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Tak przygotowane nadziewane schabowe są soczyste i kolorowo wyglądają na talerzu,polecam z ziemniakami i surówką z sałaty.

  • 40 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu bez kości
    2 gotowane marchewki
    1 papryka czerwona
    100 g groszku gotowanego
    3 ząbki czosnku
    50 g sera żółtego
    1 łyżeczka masła
    przyprawa do mięs
    sól ,pieprz kolorowy z młynka do smaku

    Panierka:
    2 jajka
    mąka pszenna
    1 szklanka bułki tartej
    olej do smażenia
    100 g sezamu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Zakręcone roladki z warzywami i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierujemy 1. Schab rozbijamy przez folię na cieniutkie kotlety tak aby można było je dobrze zawinąć. Oprószamy mięso ulubioną przyprawą do mięsa, odstawiamy na 15 minut. Gotowaną marchewkę kroimy w kosteczkę tak samo wydrążoną z nasion paprykę. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy marchewkę z papryka i groszek podduszamy pod przykryciem aż masło odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz rozkładamy na kotletach , posypujemy tartym serem żółtym, zawijamy w rulony, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu. Smażymy na wolnym ogniu na oleju aż będą miękkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Marchewka Papryka Sezam Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować