Tak przygotowane nadziewane schabowe są soczyste i kolorowo wyglądają na talerzu,polecam z ziemniakami i surówką z sałaty.
40 min
Składniki:
5 plastrów schabu bez kości
2 gotowane marchewki
1 papryka czerwona
100 g groszku gotowanego
3 ząbki czosnku
50 g sera żółtego
1 łyżeczka masła
przyprawa do mięs
sól ,pieprz kolorowy z młynka do smaku
Panierka:
2 jajka
mąka pszenna
1 szklanka bułki tartej
olej do smażenia
100 g sezamu
Zakręcone roladki z warzywami i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbijamy przez folię na cieniutkie kotlety tak aby można było je dobrze zawinąć. Oprószamy mięso ulubioną przyprawą do mięsa, odstawiamy na 15 minut. Gotowaną marchewkę kroimy w kosteczkę tak samo wydrążoną z nasion paprykę. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy marchewkę z papryka i groszek podduszamy pod przykryciem aż masło odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz rozkładamy na kotletach , posypujemy tartym serem żółtym, zawijamy w rulony, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu. Smażymy na wolnym ogniu na oleju aż będą miękkie.
Komentarze