Zakręcona lasagna smażona

0 (0 ocen)

Tradycyjne danie, podane w ciekawy sposób. Świetnie sprawdzi się jako przystawka.

Składniki:

  • Składniki:
    -6 płatów makaronu do lasagne,
    -200g mięsa mielonego,
    -3 duże łyżki kukurydzy,
    -1 duży ogórek kiszony,
    -pół cebuli,
    -3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    -2 łyżki ketchupu,
    -1 jajko,
    -1 szklanka bułki tartej,
    -sól,
    -pieprz,
    -papryka ostra,
    -1 kulka mozzarelli.

Zakręcona lasagna smażona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Cebulę smażymy do zrumienienia. Następnie dodajemy mięso. Podsmażamy. Wrzucamy pokrojonego ogórka, kukurydzę, koncentrat i ketchup. Doprawiamy do smaku i pozostawiamy na ogniu około 3-4 minuty, ciągle mieszając.
  • 2. Około 2-3 litry wody zagotowujemy. Gotujemy po 1 płacie makaronu około 6 minut. Ważne jest, aby makaron był bardzo miękki.
    Na każdy płat nakładamy po 2 łyżeczki farszu i paseczku mozzarelli. Zawijamy, jak naleśnika. Jajko wybijamy na talerzy i rozkłócamy. Rollsy panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. Smacznego :o)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy