Zakręcona Babeczka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Danie robi się szybko, bardzo prosto, wszystko układamy w jednej formie. Filety z kurczaka z fasolką szparagową oraz papryką z dodatkiem serka śmietankowego który sprawia, że potrawa nie jest sucha.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 3 połówki fileta z kurczaka
    • Przyprawa do kurczaka
    • Sól
    • ½ kg fasolki szparagowej
    • 6 plastrów sera żółtego
    • 1 papryka żółta
    • 1 papryka czerwona
    • Serek śmietankowy
    • ½ pęczka szczypiorku
    • Kilka pomidorków koktajlowych do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zakręcona babeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Z fasolki obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie.
    Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
    Mięso układamy w podłużnej formie do pieczenia, tak żeby było przykryte dno, boki z możliwością zawinięcia mięsa do góry.
  • fasola 2. Na mięsie układamy połowę ugotowanej fasolki.
  • serek 3. Fasolkę smarujemy serkiem śmietankowym.
  • papryka 4. Następnie na serku układamy drobno pokrojone papryki, żółtą oraz czerwoną.
  • fasolka 5. Przykrywamy 3 plastrami żółtego sera i układamy pozostałą fasolkę.
  • mięso 6. Brzegi mięsa zawijamy tak żeby przykryć wierzch babki.
  • folia 7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 30 minut w 180°C pod przykryciem. Przykryć folią aluminiową.
  • ser 8. Po tym czasie wyjmujemy, odwijamy folię i na wierzch kładziemy pozostały żółty ser.
    Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
  • babka 9. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem oraz pomidorkami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kurczak Papryka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować