Zakochany piegusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.upiec biszkopty 1 zwykły 2 makowo kokosowy
Masa brzoskwiniowa:
dżem zagotować z 0,5 szklanki wody
gdy się zagotuje wsypać galaretkę brzoskwiniową, mięszać do rozpuszczenia , odstawić do chłodu gdy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt.
Masa:
ser zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodać masę krówkową , w osobnej misce ubiś kremówkę z odrobiną pudru i żelatyną rozpuszczoną w 1/3 szklanki wrzątku (ostudzić), połączyć z masą delikatnie mieszająć.
z biszkoptu makowego wykrawać serduszka ( te wykrojone dałam do środka do masy).
przełożenie:
biszkopt jasny - masa brzoskwiniowa- połowa masy - serduszka- połowa masy-biszkopt makowy - do pustych wykrojonych serduszek wlać tężejącą galaretkę.
Komentarze