Zakąska gajowego

4.5 (151 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Moja wersja młodej kapusty która smakuje wszystkim domownikom.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża młoda kapusta
    2 marchewki
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    1 papryka świeża
    0,5 kg kiełbasy
    10 dag boczku
    pęczek koperku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    pieprz, kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zakąska gajowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy ,kroimy na 4 części i szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę i marchewkę zalewamy 1l wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości około 15 minut. Gdy jest mniejsza kapusta dodajemy mniej wody.
  • 2. Pieczarki i cebulę kroimy w plastry, paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju i wkładamy do garnka z kapustą. Kiełbasę kroimy w plasterki, boczek w kostkę i dodajemy do kapusty.
  • 3. Gotujemy przez chwilę,doprawiamy solą i pieprzem a następnie zaprawiamy koncentratem pomidorowym. Koperek myjemy siekamy i dodajemy do kapusty. Dekorować koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Papryka Pieczarki Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować