3 jaja,
190 g masła/margaryny,
1 szklanka cukru,
1 cukier waniliowy,
1 i 3/4 szklanki mąki pszennej,
otarta skorka z cytryny,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
2 łyżki mleka
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto Zając wielkanocny
1.
Zółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę,dodajemy masło/margarynę,miksujemy.Dodajemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem.Na koniec wlewamy mleko i dodajemy otarta skorkę z cytryny.
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.Dodajemy stopniowo do ciasta,mieszamy łyżką.
Ciasto wkładamy do formy natłuszczonej i posypanej mąką/bułka tarta.
Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach.
Po wyjęciu z formy posypujemy pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze