Zagubione Schabowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Często zostają nam kotlety schabowe, rozgrzewane na drugi dzień, nie są już takie smaczne. Proponuję zanurzyć w aromatycznym sosie, żeby kotlet nadal miał swoje walory smakowe.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Cebula
    • 60 dag pieczarek
    • 2 serki Hochland
    • 8 płatów makaronu lasange
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Zagubione schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Obtaczamy w mące pszennej, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 2. Połowę kotletów układamy na dnie naczynia.
  • sos 3. Robimy sos pieczarkowy: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Sos zagęszczamy serkami topionymi, prużymy do chwili ich rozpuszczenia.
  • grzyby 4. Połowę sosu wykładamy na kotlety.
  • makaron 5. Następnie układamy 4 płaty ugotowanego makaronu.
  • kotlety 6. Ponownie kotlety.
  • makaron 7. Kolejna warstwa to pozostały makaron.
  • danie 8. Na koniec polewamy sosem z pieczarkami.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować