Makaron z pieczarkami w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed odcedzeniem odlewamy 200ml wody z gotowania, która przyda nam się potem.
2.Cebulę kroimy w drobną kostkę, i delikatnie podsmażamy na oleju.
3.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, kurczaka w kostkę. Dodajemy do podsmażonej cebuli. Kiedy wszystkie składniki się zarumienią dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek.
4.Dodajemy przyprawy w kolejności, cukier, curry, paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Pozwalamy się wszystkiemu smażyć jeszcze minutę tak żeby przyprawy rozpuściły się w tłuszczu.
5.Wlewamy wodę spod gotowania makaronu, dodajemy serek mascarpone i energicznie mieszamy.
6.Dusimy wszystko jeszcze 5 minut na lekkim ogniu, tak żeby wszystkie smaki połączyły się ze sobą.
7.Łączymy makaron z sosem na patelni, i gotujemy jeszcze ok. 3min
Komentarze