Zupa Zacierka

0 (0 ocen)

Smaczne wspomnienie mojego dzieciństwa. Zacierka podana z bułką z dżemem idealnie pasuje na śniadanie, zaś podana z utłuczonymi ziemniakami z cebulką do obiadu. Ja proponuję wersję na słodko- na pyszne śniadanko

Składniki:

  • Na 1 porcję:
    300 ml mleka
    1/2 szkl makaronu "zacierka"
    opcjonalnie 2 łyżeczki cukru

    1 grahamka
    ulubiony dżem
    masło

Zupa zacierka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DO garnka wlewamy mleko i gotujemy na małym ogniu (ew.dodajemy cukier)
    I zagotowujemy
  • 2. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według insrukcji na opakowaniu
  • 3. Bułkę przekrawamy na pół, smakrujemy masłem oraz dżemem.
  • 4. Na talerz wykładamy makaron i zalewamy ciepłym mlekiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy