Żabki z kurczaka

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polecam pyszne kotleciki z filetu z kurczaka z dodatkiem pieczarek, czerwonej papryki i przypraw.
Przygotowuje się je szybko, nie trudne w wykonaniu, ale przede wszystkim są smaczne.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z kurczaka 2 szt,
    cebula czosnkowa 1 szt,
    cebula czerwona 1 szt,
    ocet 4 łyżki,
    olej 4 -5 łyżek,
    jajka 3 - 4 szt,
    mąka 4 łyżki,
    papryka czerwona 1/2 szt,
    pieczarki 150 g, (starte na tarce grube oczka,
    sól i pieprz do smaku,
    czosnek 3 ząbki przeciśnięty przez praskę,
    przyprawa uniwersalna do smaku,
    przyprawa do drobiu 1/2 łyżeczki,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Żabki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żabki z kurczaka 1. Z cebuli, oleju, octu i czosnku zrobić marynatę.
    Filet z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć pokroi w drobną kostkę, włożyć do marynaty na 20 minut.
    Jajka rozbełtać widelcem dodać mąkę, sól, pieprz, przyprawę do drobiu, przyprawę uniwersalną do smaku oraz umytą pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną oraz obrane starte na tarce pieczarki wymieszać.
    Smażyć na gorącym oleju małe kotleciki, smażyć na złoty kolor z obu stron.

    Podawacz na ciepło jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować