1.Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
W misce wymieszać suche składniki: mąkię, cukier, szczypta soli, proszek do pieczenia.
W drugiej misce wymieszać mokre składniki: masło, mleko, jajko, sok z cytryny.
2.Do miski z suchymi dodać mokre, wymieszać wszystko szybko i byle jak, tylko do połączenia się składników.
Forme do mufinek wyłozyłam papilotkami, do kazdej nałozyłam prawie pełno ciasta. Piekłam ok.20-25 minut.
3.Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodawac cukier puder, a następnie ser. Dodac barwnik, dokładnie wymieszać. Odłożyć na godzine do lodówki.
4.Wystudzoną babeczkę obsmarować masą, orzechy przeciąć na pół i włożyć jako oczy. Rozpuścic na parze biala czekolade, lekko ostudzić, Grubą wykałaczką zrobić kółka dookoła oczu żaby. Zrobic naciecie w babeczce na usta. W każde nacięcie włożyć polowę czerwonego orzecha.
Komentarze