Zabielana zupa z botwinki z jajkiem i ziemniakiem

5 (194 ocen)

Sezon na botwinkę wykorzystuje w pełni :)

Składniki:



  • 1,5 l wody
    1 pęczek botwinki
    1 marchewka
    sól i pieprz,vegeta
    1 łyżeczka octu
    1 łyżeczka cukru
    4 łyżki śmietany
    ugotowane jajka i ziemniaki (ilość wg uznania)


Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy Botwinka Jajko

Zabielana zupa z botwinki z jajkiem i ziemniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinkę pokroić drobno,buraczki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
    Zalać wodą,dodać ocet i cukier. Gotować do miękkości warzyw. Do kubka wlać trochę zupy i dodać śmietanę. Wymieszać drewnianą gwiazdką i wlać do zupy.Przyprawić. Na talerz wlać zupę i ułożyć pokrojone jajko i pokrojonego ziemniaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Jajka Marchewka Śmietana Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować