Z ziemniakami i boczkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję w urzędzie skarbowym. W wolnych chwilach razem z siostrą gotujemy, a w ciepłe dniz całą rodziną grillujemy. Wspólnie wymyśliliśmy ten przepis. Szaszłyki podajemy z surówką.

Składniki:

  • ● 5 ziemniaków
    ● 10 plastrów surowego lub wędzonego boczku
    ● 5 małych cebul
    ● oliwa
    ● przyprawa do grilla

Z ziemniakami i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebule obieramy
    i kroimy w grube plastry.
    Każdy plaster boczku kroimy
    na 3 części. Nabijamy na
    przemian na patyki: ziemniaka,
    boczek, cebulę.
  • 2. Szaszłyki dokładnie smarujemy
    oliwą i oprószamy
    przyprawą do grilla. Zawijamy
    w folię aluminiową. Układamy
    na rozgrzanym grillu
    i pieczemy, aż ziemniaki będą
    miękkie. Lekko odwijamy
    folię i pieczemy jeszcze kilka
    minut do zrumienienia. Podajemy
    na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy