Pracuję w urzędzie skarbowym. W wolnych chwilach razem z siostrą gotujemy, a w ciepłe dniz całą rodziną grillujemy. Wspólnie wymyśliliśmy ten przepis. Szaszłyki podajemy z surówką.
Składniki:
● 5 ziemniaków
● 10 plastrów surowego lub wędzonego boczku
● 5 małych cebul
● oliwa
● przyprawa do grilla
Z ziemniakami i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i cebule obieramy
i kroimy w grube plastry.
Każdy plaster boczku kroimy
na 3 części. Nabijamy na
przemian na patyki: ziemniaka,
boczek, cebulę.
2.Szaszłyki dokładnie smarujemy
oliwą i oprószamy
przyprawą do grilla. Zawijamy
w folię aluminiową. Układamy
na rozgrzanym grillu
i pieczemy, aż ziemniaki będą
miękkie. Lekko odwijamy
folię i pieczemy jeszcze kilka
minut do zrumienienia. Podajemy
na ciepło.
Komentarze