Z wędzonką i szparagową

0 (0 ocen)

  • 40 min

Moi znajomi uwielbiają tę sałatke.

  • 40 min

Składniki:

  • 10 plasterków wędzonego boczku
    50dag fasolki szparagowej
    czerwona cebula
    4 łyżki oleju
    4pomidory
    5 dag tartego parmezanu
    3-4 łyżki octu winnego
    pieprz ,cukier, sól

Z wędzonką i szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie przez 9 min.Ostudzoną pokroić na kawałki.Pomidory umyć i pokroić w plasterki a cebulę w pióra.
  • 2. Boczek pokroić na niewielkie kawałki i zrumienić na patelni bez użycia tłuszczu.
  • 3. Do gorącego boczku dodać cebulę i wlać olej i ocet.Wymieszać , przyprawić sos solą i pieprzem oraz cukrem.
  • 4. Pokrojona fasolke wymieszac z pomidorami, zalać ciepłym sosem z boczkiem. Posypać parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy