Z tuńczykiem i jajkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często z moją młodszą siostrą Dominiką pomagamy mamie w kuchni.

Składniki:

  • ● puszka tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach)
    ● 3 marchewki
    ● duża cebula
    ● 3 jajka
    ● majonez
    ● sól, pieprz
    ● sok z cytryny
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki

Z tuńczykiem i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki myjemy, obieramy
    i gotujemy. Jajka gotujemy
    na twardo. Tuńczyka
    osączamy. Średniej wielkości
    miskę smarujemy majonezem.
    Wkładamy tuńczyka.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Solimy i skrapiamy
    sokiem z cytryny. Odstawiamy
    do lodówki na 20
    minut. Równomiernie posypujemy
    tuńczyka.
  • 3. Marchewkę ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Wykładamy
    na cebulę. Solimy
    i smarujemy majonezem.
  • 4. Jajka ścieramy na tarce.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Wykładamy na sałatkę. Posypujemy
    natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy