Z truskawkami

0 (0 ocen)

Sernik zebra przekładany truskawkami, wypełniony galaretką cytrynową. Idealny na letnie upały.

Składniki:

  • 1opakowanie sernika na zimno
    550ml schłodzonego mleka
    5łyżek twarożku

    Dodatkowo:
    biszkopty
    2galaretki cytrynowe
    truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy(średnica 24) wykładamy nasączonymi w soku z truskawek biszkoptami.Wykładamy pokrojone truskawki.
  • 2. Do wysokiego naczynia przelewamy mleko, dodajemy sernik na zimno-miksujemy. Dodać trarożek. Masę dzielimy na 2części, do jednej dodajemy zmiksowane truskawki a drugą pozostawiamy bez zmian.
  • 3. Masę wykładamy na przemian robiąc a'la zebre.
  • 4. Truskawki myjemy, kroimy w plastry i wykładamy na masę. Galaretki rozpuszczamy w 800ml wrzącej wody. Zostawiamy do lekkiego stężenia i wylewamy na wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik na zimno z truskawkami

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sernik z truskawkami

Elcia84 Pyszny sernik na zimno

To może cię zainteresować