Z szynką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

W wersji dla jarosza zamiast z plastrami szynki możemy zwijać naleśniki z plastrami grillowanej cukinii.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Ciasto;
    - 2 szklanki mąki
    - 2 szklanki mleka
    - 2 jajka
    - szczypta soli
    Farsz;
    - 16 plastrów szynki
    - 50 dag pieczarek
    - łyżka masła
    - 100 ml śmietany 18%
    - 20 dag tartego sera żółtego
    - sól
    - pieprz
    - tymianek

Z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Składniki ciasta zmiksować. Odstawić na kwadrans.Usmażyć naleśniki.
    2. Pieczarki pokroić lub zetrzeć. Masło rozgrzać, wrzucić grzyby, dodać sól, smażyć do odparowania wody. Dodać 2 łyżki śmietany i 4 łyżki sera. Doprawić. Wymieszać.
    3. Na każdy naleśnik położyć plaster szynki, na to rozsmarować farsz. Zwijać.
    4. Naczynie żaroodporne wysmarować śmietanką. Naleśniki pokroić i układać ciasno obok siebie.Wierzch posmarować śmietanką i posypać serem. Wstawić do nagrzanego do 180' piekarnika i piec ok. 10 minut.

Komentarze

Podobne przepisy