Z sosem pomidorowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta klasyczna potrawa jest łatwa do przygotowania.

Składniki:

  • ● 25 dag makaronu (spaghetti, penne lub parpadelle)
    ● puszka pomidorów bez skórki
    ● 2-3 pomidory
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● cebula
    ● oliwa
    ● sól
    ● pieprz
    ● zioła włoskie (gotowa mieszanka) lub bazylia i oregano

Z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy,
    siekamy i szklimy na rozgrzanej
    oliwie. Wlewamy
    pomidory z zalewą i gotujemy
    ok. 10 minut, mieszając.
  • 2. Makaron gotujemy w osolonej
    wodzie i odcedzamy.
    Pomidory sparzamy, obieramy
    i kroimy w dużą kostkę.
    Sos doprawiamy solą, pieprzem
    i ziołami. Dodajemy
    pomidory i gotujemy ok.
    minuty. Dokładnie mieszamy
    z makaronem.

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy