Z serowymi kulkami i kalarepą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo.
Studzimy, obieramy i kroimy
w plastry. Twaróg i bryndzę
rozkruszamy i mieszamy.
Formujemy kulki i chłodzimy
30 minut.
2.Kalarepę myjemy, obieramy
i ścieramy na tarce
o dużych oczkach. Sezam
prażymy na suchej patelni.
Obtaczamy kulki serowe.
3.Sałatę myjemy i dokładnie
osuszamy. Rozkładamy na talerzu. Na środek wykładamy
kalarepę, a wokół kulki serowe
i jajka. Szczypior myjemy,
drobno siekamy. Posypujemy
kalarepę.
4.Olej mieszamy z octem
i polewamy sałatkę. Oprószamy
solą i pieprzem.
Porady
Kalarepę możemy wymieszać z kilkoma startymi na tarce o dużych oczkach rzodkiewkami.
Komentarze