Z resztek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis wpadł mi sam do głowy. Wystarczyły resztki z obiadu, naprawdę smaczne:)

  • 30 min

Składniki:

  • Pozostały makaron z rosołu, parka kiełbasy, 2 duże cebule, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek, zioła prowensalskie, kuminek, 3 jajka, natka pietruszki. łyżka oleju do smażenia.

Z resztek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na oleju, aż zmięknie, następnie dodajemy czosnek drobno pokrojony i smażymy do miękkości. Dodajemy pokrojoną w talarki kiełbasę i smażymy, aż kiełbasa nie zbrązowieje. Dodajemy makaron i chwil smażymy. Dodajemy sól, pieprz i drobno pokrojoną natkę pietruszki oraz zioła prowensalskie i kuminek, chwilę smażymy. Jak makaron zrobi się szklisty, wbijamy całe jajka, smażymy tak długo, aż jaka się zetną. Można doprawić jeszcze do smaku.

Porady

Zamiast pietruszki można dodać koperek, a na końcu posypać żółtym serem. Danie wydaje się "dziwne" ale w rzeczywistości jest pyszne:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy