Z nadzieniem z fety

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dojrzałe w słońcu pomidory doskonale komponują się z serowym farszem.

Składniki:

  • 3 duże pomidory
    15 dag sera feta
    15 dag półtłustego twarogu
    1/4 czerwonej papryki
    1/3 ogórka
    15 zielonych oliwek nadziewanych papryką
    cebula
    sól
    pieprz
    kilka liści sałaty
    gałązka koperku

Z nadzieniem z fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów ścinamy „wieczka”, wydrążamy. Posypujemy wewnątrz solą i odstawiamy na chwilę do góry dnem, by wyciekł sok. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, ogórka i cebulę obieramy. Oliwki osączamy.
  • 2. Paprykę i ogórka ścieramy na tarce i na sitku odciskamy sok. Cebulę, oliwki (3 zostawiamy do dekoracji) i „wieczka” szatkujemy. Sery rozcieramy,
    doprawiamy pieprzem, dodajemy warzywa.
  • 3. Pomidory napełniamy farszem, dekorujemy warzywami, układamy na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy