Z masłem czosnkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cała moja rodzina uwielbia grillować, a sezon rozpoczynamy już w marcu. Chleb z masłem czosnkowym doskonale smakuje jako dodatek do pieczonej kiełbasy lub karkówki.

Składniki:

  • ● 10 kromek chleba
    ● 12 dag miękkiego masła
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 1,5 łyżki ziół prowansalskich

Z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Dodajemy
    do masła, wsypujemy
    zioła i mieszamy na
    jednolitą masę
  • 2. Chleb smarujemy z jednej
    strony masłem czosnkowym
    i k ładziemy na rozgrzanym
    grillu. Pieczemy ok. 2 minut,
    aż masło się roztopi, a spód
    będzie zrumieniony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy