Z malinową śmietanką i migdałami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Czyż te malinki nie są słodkie?

  • 30 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    -330 ml mleka
    -3 jajka
    -4 łyżki cukru
    -2 szklanki mąki
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -aromat waniliowy

    Nadzienie:
    -200 ml śmietany kremówki
    -maliny w syropie
    -migdały;płatki.

Z malinową śmietanką i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, 3 żółtka, cukier, proszek,mąkę i aromat miksujemy na jednolite ciasto.
    3 białka ubijamy. Białka mieszamy dokładnie z ciastem.
    Śmietanę ubijamy, dodając 3-4 łyżki syropu malinowego i kilka owoców.
    Dodajemy płatki migdałów delikatnie mieszając.
    Smażymy naleśniki na oleju.
    Przekładamy bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron z jogurtem, frużeliną malinową i migdałami

4.5 (180 ocen)

murzynek ze śmietanką