Z łososiem w galarecie

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

Jajka-czyli to co moja rodzina uwielbia najbardziej :)

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    4 plastry wędzonego łososia
    szklanka bulionu warzywnego
    jabłuszka kaparowe
    2 łyżeczki żelatyny
    limonka
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Z łososiem w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać,przekroić na połówki.Plastry łososia pokroić na kawałki,jabłuszka kaparowe przekroić na pół.
  • 2. Na półmisku ułożyć jajka , na nie położyć łososia i połówkę jabłuszka kaparowego.Obłożyć plasterkami limonki i natką pietruszki.
  • 3. Bulion zagotować,dodać żelatynę i dokłądnie wymieszać ,a następnie schłodzić.Tężejącą galaretę wylać na jajka i wstawić na godzinę do lodówki.

Porady

Zamiast limonki można dodać cytrynę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować