Ciasto "z kruszonki" ze śliwkami

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Przepis na te smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto dostałam od mojej babci , jednak to mama nauczyła mnie wykonać ten łakoć.

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 margaryny w kostce
    - 2 szklanki cukru
    - około 1 kg mąki
    - cukier waniliowy
    - 500 g śliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto "z kruszonki" ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do sporej miski wrzucamy margaryny , wsypujemy cukier. Rękami mieszamy tak , jakbyśmy chcieli uzyskać kruszonkę.
  • 2. Następnie wsypujemy cukier waniliowy i mąkę. Połowę kruszonki wsypujemy na blachę. Przekrawamy śliwki na pół , wyciągamy pestki i układamy na całej blasze. Posypujemy resztą kruszonki. Pieczemy 40 minut w temp. 180.

Porady

Zamiast śliwek możemy dać inne owoce , np. gruszki lub jabłka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować