Z kolorowym makaronem

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest smaczna, pożywna i apetycznie wygląda.

Składniki:

  • 25 dag kolorowego makaronu (kokardki lub rurki)
    średni brokuł
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    6 plastrów szynki

    Sos:
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    3 ząbki czosnku
    oregano
    bazylia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania z makaronem

Z kolorowym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron i różyczki brokułu gotujemy osobno al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Kukurydzę i fasolę osączamy. Plastry szynki rolujemy i kroimy w kawałki.
  • 2. Majonez mieszamy z jogurtem i odrobiną ziół. Dodajemy przeciśnięty przez
    praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Warzywa, szynkę i makaron mieszamy. Polewamy sosem. Dekorujemy różyczkami brokułu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kukurydza Fasola czerwona

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować