gołąbki z młodej kapusty z kaszą jeczmienną i mięsem drobiowym z piekarnika

0 (0 ocen)

gołąbki są po prostu pyszne z nadzieniem z kaszy jęczmiennej...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kapusta biała 3 główki/młode, kasza jęczmienna 2,5 szklanki/łamana, mięso mielone drobiowe 1/2 kg, jajka 2 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 3 sztuki, sok pomidorowy 1 litr, woda 3 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, masło 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z młodej kapusty z kaszą jeczmienną i mięsem drobiowym z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z niedużej młodej kapusty wyciąć głąby, główki wkładać do wrzatku i ściągać sparzone lekko liście, z wystudzonych liści ścinać zgrubienie aby lepiej się zawijały liście, wody po kapuście nie wylewać
  • etap 2. wodę po kapuście zagotować i ugotować w niej do miękkości kaszę jęczmienną, użyłam grubsza łamana, ugotowaną kaszę wylać na durszlak i wsypać do miski, wystudzić, kaszę wymieszać dokładnie z przyprawami, jajkami, koperkiem
  • etap 3. nakładać farsz na kapustę i zawijać, układać w naczyniu żaroodpornym (mi wyszły 3 naczynia), na gołabki wlac sok pomidorowy, wodę, dodać masło
  • etap 4. piec w 200 C pod przykryciem z 45 minut, grzanie góra/dół, następnie pokrywki zdjąć i na termoobiegu piec w 150 C 10 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (158 ocen)

Zdobywca nagrody

Gołąbki z młodej kapusty z kaszą

To może cię zainteresować