Z kapusty pekińskiej

  • wyświetlono: 14390 |
  • dodany do książki kucharskiej: 17 |
  • polecenia: 1

Mówią, że w kuchni jestem mistrzem. Tę surówkę serwuję na obiad.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Andrzej Piecyk, Goździków
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● główka kapusty pekińskiej
● 3 jabłka
● biała część pora
● mały słoik majonezu
● 2 marchewki
● sól
● pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Z kapusty pekińskiej

  • 1. Kapustę oczyszczamy,
    myjemy i osuszamy. Drobno
    kroimy.
  • 2. Jabłka i marchewki myjemy
    i obieramy. Z jabłek
    usuwamy gniazda nasienne.
    Miąższ ścieramy z marchewkami
    na tarce. Pora
    myjemy i kroimy w paski.
  • 3. Warzywa i jabłka mieszamy
    z majonezem. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
PPWS_05-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapusta pekińskasurówki do obiadu

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i...

Jest to sałatka, którą możemy wykonać...

image-1fvjrbg

Dodane przez: Mniam1

Kapusta pekińska z pieczoną dynią

Kapusta pekińska podana z fetą...

image-1pysykx

Dodane przez: viki2903

sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka

sałatka z kapusty pekińskiej i...

Sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta

Chrupiąca sałatka z jednej z najzdrowszych...

Smażona kapusta pekińska z koperkiem

Dodane przez: e-jola1

Smażona kapusta pekińska z koperkiem

Jako dodatek do dań obiadowych...

Imieninowa sałatka z kapusty pekińskiej

Dodane przez: aga3103

Imieninowa sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatkę z kapusty pekińskiej zna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE