Z kapusty pekińskiej

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna, soczysta i szybka surówka, doskonała do różnego rodzaju mięs.

Składniki:

  • ● 1/2 główki kapusty pekińskiej
    ● 1 marchewka
    ● 1 jabłko
    ● 1 cebula
    ● majonez
    ● sok z jednej cytryny
    ● sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z kapusty pekińskiej 1. Opłukaną i osączoną kapustę
    drobno siekamy i solimy.
    Marchewkę obieramy i ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Jabłko obieramy i też ścieramy.
    Cebulę drobno kroimy.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy,
    doprawiamy do smaku
    sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
    Dodajemy majonez
    i jeszcze raz dokładnie wszystko
    mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować