Sałatka z kapustą pekińską, wędzonym łososiem i serem Capresi

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Kolorowa i bogata w witaminy sałatka dla Pań i Panów dbających o siebie ;)

  • 30 min

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    2 pomidory
    czerwona, zielona papryka
    10 czarnych oliwek
    średnia cebula
    kilka różyczek brokuła
    ogórek zielony
    kilka plasterków wędzonego łososia
    opakowanie sera Capresi
    kilka łyżek oliwy
    sól, pieprz,suszona bazylia, natka pietruszki, koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kapustą pekińską, wędzonym łososiem i serem capresi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka z wędzonym łososiem i serem Capresi 1. 1. Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do dużej miski.
    2. Pomidory, papryki, ogórek i cebulkę kroimy w większą kostkę. Dodajemy do kapusty.
    3. Oliwki kroimy w plasterki i razem z różyczkami brokuła wrzucamy do pozostałych składników.
    4. Plasterki łososia dzielimy na mniejsze cząstki i dodajemy do sałatki.
    5. W szklance mieszamy kilka łyżek oliwy z przyprawami, a następnie polewamy dressingiem sałatkę. Mieszamy.
    6. Całość oprószamy serem Capresi.
    SMACZNEGO!

Porady

Można dodać przyprawy według swojego uznania. Ser Capresi można zastąpić innym np. typu feta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować