Żołądki z indyka z pieczarkami

4 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Proponuję podawać z ryżem.
Fajnie wygląda jak na około półmiska ułożymy ryż a w środku żołądki.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 kg z indyka żołądków
    • 2 łyżeczki Vegety
    • 1 przecier pomidorowy
    • ½ kg pieczarek
    • 2 łyżeczki mąki pszennej
    • Chili
    • Sól

Żołądki z indyka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żołądki 1. 1. Żołądki kroimy i usuwamy niepotrzebne błonki, myjemy i przekładamy do garnka zalewamy wodą, gotujemy, po 20 minutach odlewamy wodę i jeszcze raz zalewamy i gotujemy z dodatkiem Vegety.
    2. Pieczarki obieramy, kroimy i również gotujemy w osolonej wodzie.
    3. Po ugotowaniu pieczarki łączymy z żołądkami dokładamy przecier, chili odrobinę w zależności jak kto lubi ostre i jeszcze chwilę gotujemy.
    4. Mąkę łączymy z sosem z żołądków tak żeby nie powstały grudki.
    5. Zagotować wszystko razem i potrawa gotowa.
    6. Najlepiej smakują z ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy