Z grzybami leśnymi i peperoni

0 (0 ocen)

Aromatyczne piersi z kurczaka na każdą okazję.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    około 1 szklanki grzybów leśnych mrożonych
    4-5 papryczek pepperoni ze słoika
    sól
    pieprz cytrynowy
    papryka ostra mielona

    folia aluminiowa

Z grzybami leśnymi i peperoni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi myjemy i osuszamy. Ostrym nożem tniemy kieszonkę w piersi.
    Pierś nacieramy przyprawami.
  • 2. Grzyby kroimy w mniejsze kawałki i delikatnie solimy, paprykę kroimy w cienkie paski. Grzyby wraz z papryczkami mieszamy.
  • 3. Farszem z grzybów i papryczek nadziewamy przyprawione piersi.
    Wycinamy dwa większe kawałki folii, każdy z nich delikatnie smarujemy olejem ( tą stronę na której kładziemy piersi). Układamy piersi na folii i zawijamy.
  • 4. Pieczemy około 40 minut w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy