Z galaretką i malinami

4.5 (186 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto z masą śmietanową, malinami i galaretką.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    szklanka cukru
    szklanka mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa śmietanowa
    0,5 l śmietany kremówki
    2 śmietan fiksy
    galaretka malinowa
    oraz
    50 dag malin
    2 galaretki malinowe
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Bita śmietana

Z galaretką i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywna pianę i pojedyńczo dodajemy pozostałe składniki. Ciasto wlewamy do blaszki o wymiarach 40x24 wyścielonej folią aluminiową i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Studzimy i ściągamy folię.
  • 2. 1 galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, a pozostałe dwie rozpuszczamy w 2 szklankach wody i odstawiamy do stężenia, Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietan- fiksami i dodajemy tężejąca galaretkę. Mieszamy i wykładamy na biszkopt. Na masę śmietanową wykładamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką.Chłodzimy w lodówce.

Porady

Zamiast kremówki można dać 2 śnieżki ubite w jednej szklance mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Owoce Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować